FIRST® LEGO® League – informatie

_MG_2541De First Lego League® (FLL) is een internationaal programma voor leerlingen van 9 tot en met 14 jaar. De FLL daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het FLL seizoen ontwerpen, bouwen en testen de teams een robot met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens meerdere missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Deze missies zijn elk jaar anders. Bij deze wedstrijden worden niet alleen de robots zelf beoordeeld die men met een team moet maken en programmeren, ook moet er een presentatie worden gegeven over een speciaal project dat elk jaar anders is. De twee andere beoordelingspunten zijn teamwork en de technische presentatie van de robot.

De opdrachten zijn elk jaar gebonden aan MarcelKollenLego2012 (18 van 51)een thema, dit thema geeft de docenten van de leerlingen de mogelijkheid het programma breed in het onderwijs te integreren. Het thema van 2013 was NATURE’S FURY. Hierbij gingen de teams op zoek naar innovatieve oplossingen om natuurrampen te beheersen.

Elk jaar doen er in de regio Rijnmond ruim 40 teams van 23 verschillende scholen mee.

Op Vrijdag 12 december 2014 vindt de First Lego League Regiofinale plaats van de regio Rijnmond.

Zoals jullie misschien al weten zijn de inschrijvingen voor seizoen 2014-2015 geopend!
We willen heel graag alle inschrijvingen binnen hebben voor de zomer, op deze manier kunnen we alles goed voorbereiden voordat het nieuwe schooljaar start.
Zoals elk jaar geldt dat jullie per school twee teams kunnen inschrijven. Bij meer dan twee teams geldt dat de eerste twee teams in principe zijn ingeschreven, de overige teams komen op de reserve lijst en op 22-9 wordt bepaald of ze alsnog mee kunnen doen. In eerste instantie ontvang je alleen een factuur voor de eerste twee teams.
Er is in principe plaats voor 44 teams tijdens de regio finale Rijnmond.
FLL_WorldClassRGB

Het thema van seizoen 2014-2015 is “WORLD CLASS; Learning unleashed”. Wat is de toekomst van leren? De FLL teams gaan op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Schrijf je vanaf nu in via de volgende link:

http://firstlegoleague.nl/meedoen/inschrijven.

 

 

Geef een reactie