Over DOENK

Sinds de oprichting van Stichting DOENK in 2013 zet zij zich in voor de verbetering en promotie van techniek-, technologie- en wetenschapsonderwijs binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Missie
Wetenschap en technologie bieden mogelijkheden om onze omgeving te begrijpen en te veranderen. Stichting DOENK heeft de missie om kinderen, in het primair- en voorgezet onderwijs, wetenschap en technologie te laten ontdekken door een brug te vormen tussen de behoefte vanuit het onderwijs en het (bestaande) aanbod van wetenschap en technologie promotiemiddelen.

Visie
Stichting DOENK gelooft in de methode Onderzoekend & Ontwerpend Leren (OOL) in combinatie met een projectaanpak dat toetsbaar is en leerlingen de kans geeft om buiten school hun ervaring en kennis in praktijk te brengen. Enkele voorbeelden van deze benadering zijn de First® Lego® League en het Techniek Toernooi. Deze projecten bieden de mogelijkheid om de abstracte begrippen wetenschap en technologie naar een herkenbare, aansprekende en praktische vorm te vertalen dat past bij de belevingswereld van kinderen binnen het primair- en voortgezet onderwijs.

Wat kan DOENK voor u betekenen?
DOENK heeft een schat aan ervaring als het gaat om de conceptontwikkeling, programmering en productie van Wetenschap & Techniek projecten voor het primair- en voortgezet onderwijs. Daarnaast biedt DOENK diverse cursussen en workshops ter ondersteuning van leerkrachten en docenten.

Dus, bent u op zoek naar een partner om invulling te geven aan Wetenschap & Techniek binnen het onderwijs? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te verkennen.