First Lego League Rijnmond

De FIRST® LEGO® League (FLL®) is meer dan alleen een robotwedstrijd.

De FLL® daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Het is een project waarbij Wetenschap en Technologie hand in hand gaan. De technologische onderwerpen en opdrachten staan in een maatschappelijke context dat door een jaarlijks wisselend thema wordt bepaald.

de teams gaan aan de slag met het thema “Animal Alies – Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?”!

Op 30 augustus werd de nieuwe challenge bekend gemaakt voor de FLL®. Sindsdien is duidelijk wat ze binnen het onderzoeksproject en waar hun zelfgebouwde robot aan moet voldoen.

Bij het onderzoek, het project is de uitdaging (challenge) voor de teams om mens en dier als bondgenoten te zien. Ze moeten als team de interactie tussen mens en dier verbeteren. Dus zelf kijken waar die interactie niet goed is (hun eigen probleemdefinitie). Het probleem moet universeel zijn, maar vooral het team zelf erg aanspreken. Door het probleem en de reeds bestaande oplossingen te onderzoeken vergaard het team kennis waarmee ze uiteindelijk zelf met een nieuwe, innovatieve oplossing moeten komen.

Voor het project is een dier ieder lid van het wetenschappelijke dierenrijk (Animalia) – behalve mensen – dat nog in leven is.

Dit jaar moet het team een robot bouwen waarmee ze onder andere…

  • haaien veilig kunnen vervoeren,
  • dieren helpen beschermen,
  • melkmachine voor koeien in werken laten treden,
  • een camera terughalen die een zeehond bij zich heeft gedragen (voor onderzoek).

Het team kan zelf kiezen welke van de in totaal zijn er 15 missies ze met de robot willen uitvoeren. Er zijn uiteraard missies die makkelijk (minder punten) en die moeilijker (meer punten) zijn om met de zelfgebouwde robot uit te voeren. Uiteindelijk gaat het erom binnen 2,5 minuten zoveel mogelijk punten te vergaren.

zie pagina “handige bronnen” voor meer informatie per onderdeel.

De FLL® Rijnmond 2015 werd mede mogelijk gemaakt door:


De FLLR is een initiatief van:

FLLR15 partners STP en FIRST V20151121

 

 

Geef een reactie