Achtergrond FLL®

FLL® méér dan alleen een robotwedstrijd
De FLL® is meer dan alleen een robotwedstrijd. De FLL® daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Het is een project waarbij Wetenschap en Technologie hand in hand gaan. De technologische onderwerpen en opdrachten staan in een maatschappelijke context dat door een jaarlijks wisselend thema wordt bepaald. Het thema van FLL® 2017-2018 is ‘Hydro Dynamics’. Het thema geeft inhoud en vorm aan de opdrachten.

FLL® & Lego
Een belangrijk aspect van de FLL® dat bijdraagt aan het succes is het gebruik van Lego. Lego wordt bij de doelgroep geassocieerd met speelgoed, het staat dicht bij de belevingswereld van leerlingen in de genoemde leeftijdsgroep. Die eigenschap van Lego neemt de FLL® over. Deelnemers associeren in eerste instantie het werken aan de FLL® niet met leren terwijl ze dat op meerdere fronten juist wel doen.

FLL® Competitie
Een tweede aspect van de FLL® is het competitie-element. Dit aspect zorgt voor veel enthousiasme bij zowel de docenten als de leerlingen. Al met al vormt de FIRST® LEGO® League een goede en moderne invulling van het vak techniek in de groepen 7 en 8 van het po en de onderbouw van het vo.

FLL® Internationaal
Wereldwijd doen meer dan 25.000 teams uit ruim 80 verschillende landen mee aan de FLL® wedstrijden. Voor elke deelnemer, in elk land, bestaat de FLL® uit dezelfde onderdelen. Door de mix van de verschillende onderdelen is de FLL® geschikt voor een grote doelgroep (een volledige klas) en niet alleen voor de kinderen die al technische aanleg en/of interesse hebben. Binnen de FLL® worden de deelnemers gevraagd om te denken als wetenschappers en ingenieurs maar  tegelijk om de vrijheid en creativiteit van een kunstenaar te omarmen.

FLL® Doel
Het doel van de wedstrijden is jongeren te interesseren voor techniek en wetenschap en ook de laatste editie zijn alle deelnemers met een medaille gehuldigd en konden ze met een trots gevoel naar huis gaan. De jury was unaniem over de bijdrage van de teams: verrassend en inspirerend! Via de FLL® komen steeds meer leerlingen op een actieve manier in contact met techniek en onderzoek (wetenschap), een belangrijke voorwaarde om later een keuze te kunnen maken voor een technische opleiding.

Op naar FLL® 2017-2018!