juniorFLL regiofinale Delft

Ook de allerkleinsten uit de regio Delft mogen op zaterdag 15 december meedoen tijdens de FIRST® LEGO®League regio finale in Delft. Speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar is deze Junior editie van de FIRST® LEGO®League ontwikkeld. Zij komen op uitdagende wijze in aanraking met een volledige leerlijn techniekonderwijs die wordt doorgezet met de FIRST® LEGO®League (FLL) en eindigt bij de FIRST Tech Challenge (FTC). Het thema is ‘Mission Moon’ en de inschrijving opent eind augustus, dus houd de ontwikkelingen hiervan goed voor in de gaten.

De FIRST® LEGO®League Jr. is een hands-on programma speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld rondom hen kunnen verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van thematische uitdagingen (de Challenge) om kinderen te interesseren in het doen van onderzoek en het conceptmatig oplossen van problemen. De hoekstenen van De FIRST® LEGO®League Jr. zijn de Core Values, een samenvatting van de belangrijkste waarden van de FIRST® LEGO®League Jr.: Sportiviteit, Leren en Betrokkenheid bij de samenleving.

Elk jaarlijkse Challenge bestaat uit twee onderdelen, de ‘LAAT ZIEN’ Poster en het Model. Er wordt gewerkt in teams van maximaal zes kinderen die worden begeleid door een volwassen coach.

 

In het kort:

  • De kinderen onderzoeken het thema aan de hand van de Challenge documenten;
  • De kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en hoe het onderwerp onderzocht is op een creatieve poster;
  • De kinderen bouwen een Model van LEGO onderdelen met minimaal 1 bewegend onderdeel.

 

Begeleiding & Coaching
Begeleiding & coaching is in handen van Stichting DOENK. Gedurende het traject zullen wij contact houden en op verschillende momenten polsen hoe het gaat. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor vragen en staan wij open voor eventuele extra en/of persoonlijke begeleiding. Trek dan ook vooral vroegtijdig aan de bel. Contactpersoon: Hanan Kariouh, bereikbaar via info@doenk.org.

Datum regiofinale: zaterdag 15 december 2018
Locatie: Science Centre Delft, Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft
Aanmelden: vanaf eind augustus
Kosten: Klik hier