junior FLL regiofinale Rijnmond

Ook de allerkleinsten uit de regio Rijnmond mogen op zaterdag 24 november meedoen tijdens de junior FIRST® LEGO®League Rijnmond finale (junior FLL). Speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar is deze Junior editie van de FIRST® LEGO®League ontwikkeld. In de regio Rijnmond zal dit de eerste editie worden van de junior FLL. Parallel aan de finale van de FIRST® LEGO®League Rijnmond richten we één aparte ruimte in waar de kinderen (het team) gedurende het programma een vaste plek heeft. De jury komt naar de teams toe. Via de junior FLL kan je voor deze jongere doelgroep je Wetenschap & Technologie onderwijs op een projectmatige wijze verdiepen of juist een start maken. Het thema van dit jaars challenge is ‘Mission Moon’. Wij weten uit andere regio’s dat kinderen met veel enthousiasme aan de slag gaan.

De FIRST® LEGO®League Jr. is een hands-on programma speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld rondom hen kunnen verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van thematische uitdagingen (de Challenge) om kinderen te interesseren in het doen van onderzoek en het conceptmatig oplossen van problemen. De hoekstenen van De juniot FIRST® LEGO®League zijn de Core Values, kortweg gaat het daarbij om: Samenwerken, Sportiviteit, Leren en Betrokkenheid bij de samenleving.

Elk jaarlijkse Challenge bestaat uit twee onderdelen, de ‘LAAT ZIEN’ Poster (muurkrant) en het Model (ontwerp met lego). Er wordt gewerkt in teams van maximaal zes kinderen, die begeleid worden door een volwassen coach.

In het kort:

  • De kinderen onderzoeken het thema aan de hand van de Challenge documenten;
  • De kinderen laten zien wat ze hebben geleerd en hoe het onderwerp onderzocht is op een creatieve poster;
  • De kinderen bouwen een Model van LEGO onderdelen met minimaal 1 bewegend onderdeel.

De junior FIRST® LEGO®League maakt onderdeel uit van een volledige leerlijn wetenschap & Technologie onderwijs die wordt doorgezet met de FIRST® LEGO®League (FLL 9-14 jaar) en eindigt bij de FIRST Tech Challenge (FTC 15-18 jaar).

 

Datum regiofinale PO: zaterdag 24 november 2018
Locatie: RDM Campus Innovation Dock, RDM Kade 59, 3089 JR Rotterdam
Aanmelden: stuur een email aan info@doenk.org
Kosten: Klik hier