Techniek Toernooi Westland 2016

1ste editie Techniek Toernooi in Westland voor basisschoolleerlingen

Op donderdag 2 juni 2016 vindt de eerste editie van het Techniek Toernooi in het Westland plaats op de locatie van Koppert Cress in Monster.

Het Techniek Toernooi (het Toernooi) is een wedstrijd waarin basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) op een speelse manier in aanraking komen met Wetenschap en Techniek. In vier uitdagingen gaan de leerlingen zelf aan de slag met Wetenschap (onderzoek) en Techniek (ontwerpen). De doelgroep begint op school, klassikaal aan de uitdagingen en komt in teams van maximaal 4 kinderen naar het Techniek Toernooi. Tijdens het Toernooi treffen de leerlingen andere teams die ook aan de (zelfde) uitdaging hebben gewerkt maar waarbij het onderzoek tot een andere aanpak, ontwerp heeft geleid. Elk team presenteert zijn of haar uitvinding aan een professionele jury. De jury bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven en (voortgezet en hoger) onderwijs.

bij het Toernooi draait het om de leerervaring en beleving van de deelnemers. Iedere deelnemer krijgt dan ook een medaille voor de prestatie en kan rekenen op gegronde complimenten van de jury. Toch bepaald de jury ook per uitdaging een nummer 1, 2, 3 en welk team tot de meest creatieve uitvinding is gekomen.

De leerlingen uit de acht groepen van het basisonderwijs worden in vier categorieën onderverdeeld: categorie 1-2, categorie 3-4, categorie 5-6 en categorie 7-8. Per categorie is er een andere uitdaging gemaakt.

Tijdens deze 1e editie van het Techniek Toernooi in het Westland zijn dat de volgende uitdagingen (klik op de titel van de uitdaging om die te downloaden):

categorie 1-2: de windmolen (een uitdaging die aansluit bij leerlingen uit groep 1 en 2)

categorie 3-4: het aquaduct (een uitdaging die aansluit bij leerlingen uit groep 3 en 4)

categorie 5-6: de afvalband (een uitdaging die aansluit bij leerlingen uit groep 5 en 6)

categorie 7-8: de kettingreactie (een uitdaging die aansluit bij leerlingen uit groep 7 en 8)

Bent u enthousiast en wilt u deelnemen, klik hier om u aan te melden!

Download meteen de betreffende uitdaging en mocht u nog vragen hebben, mail ons via info@doenk.org

De details op een rijtje:

Datum: donderdag 2 juni 2016

Tijden: tussen 10:00 – 15:00 uur (onder voorbehoud)

Locatie: Koppert Cress, De Poel 1, 2681 MB Monster

Max aantal teams: 35

Het Techniek Toernooi is een initiatief van de Westlandse schoolbesturen PCPOW, WSKO, SOOW en stichting Westland Natuur en Milieu Educatie en stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Westland.