ISU Robotics Competition

Wetenschap & Technologie | PO/VO/MBO | leeftijd: 10-18 | schooljaar: 2017/2018 | datum: za 14 juli | deelname: gratis

De International Space University (ISU) landt deze zomer 9 weken in Nederland met haar prestigieuze Space Studies Program. Van 25 juni tot en met 24 augustus 2018 organiseren het Netherlands Space Office, de Universiteit Leiden, de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA en de TU Delft het Space Studies Program van de International Space University.

Zo’n 130 jonge professionals uit de wereldwijde ruimtevaartsector doen mee aan dit prestigieuze zomerschoolprogramma. Ruim 150 experts uit de hele wereld vliegen in om les te geven in onder meer ruimtevaartbeleid en –wetgeving, ruimtevaarttechnologie, economie en space start-ups.

 

ISU Robotics Competition

In het kader van dit programma nodigt de ISU in samenwerking met de TU Delft, het Science Centre Delft en Stichting DOENK speciaal leerlingen van Delftse en Leidse scholen uit om op zaterdag 14 juli mee te doen aan een bijzondere, eenmalige robotcompetitie: ISU Robotics Competition.

De Opdracht
Bouw een robot met gebruik van het LEGO Mindstorms EV3 programma en laat de robot zo veel mogelijk steentjes verzamelen van  de oppervlakte van de onbekende planeet. Let wel! De robot moet de obstakels op ‘de planeet’ kunnen ontwijken (bonus punten) en niet van ‘de planeet’ afrijden. Doet de robot dit wel dan eindigt je poging.

Hoewel het de eerste dag van de zomervakantie is, denken wij dat dit een unieke kans is voor (oud) deelnemers van de FLL en leerlingen van Delftse en Leidse scholen. Je krijgt de kans je programmeer skills te verbeteren, het op te nemen tegen ruimtevaart specialisten uit alle hoeken van de wereld, die ook hun robot bouwen (klik hier, je ziet.. dat gaat ons lukken!) en tot slot krijg je de kans om kennis te maken met o.a. André Kuipers en andere experts uit de lucht- en ruimtevaart die heel de dag aanwezig zijn om naar jouw prestaties te kijken en de prijs uit te reiken.

Alle teams krijgen een uniek ISU aandenken om deze bijzondere ervaring nooit meer te vergeten.
Durf jij deze unieke uitdaging aan en ga jij er met de geweldige prijs vandoor? Neem contact op voor meer informatie via info@doenk.org.

Coaching ISU Robotics Competition
Tussen eind mei en begin juli organiseert Stichting DOENK, in samenwerking met het Science Centre Delft drie tot vijf bijeenkomsten waarop wordt ingezoomd op de opdracht en de teams extra instructie / lessen krijgen over programmeren met de EV3 software en het bouwen van de juiste robot.

Voor deelname is een EV3 set niet noodzakelijk, deze kan de organisatie in bruikleen beschikbaar stellen voor de periode.

Voorwaarden voor deelname aan ISU Robotics Competition:

  • Verbonden aan een Delftse of Leidse school (PO, VO, MBO)
  • Begeleiden hoeft niet door de school, is een pre
  • Beschikbaar op tenminste 3 van de 5 workshops
  • Beschikbaar op 13 en 14 juli

 

Maak ook kennis

Veel lezingen en evenementen zijn toegankelijk voor een breder publiek, zoals de openingsceremonie, avondlezingen van astronaut en Hubble Repairman, Jeff Hoffman, en futuroloog Jim Dator, het Astronautenpanel en de Robotics Competition.

Daarnaast werkt de Nederlandse ruimtevaartsector samen met de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag aan een ‘Sizzling Summer of Space’ met volop ruimtevaartactiviteiten voor een breed publiek van onder meer scholieren, studenten, politici en beleidsmakers, media en het bedrijfsleven. Kijk voor meer informatie op www.sizzlingsummerofspace.nl

Voor Deelnemers aan de FIRST® LEGO® League is dit natuurlijk een buitenkansje om je alvast te verdiepen in het thema van de FLL: de ruimte en alles wat er mee te maken heeft.

Data:

  • ISU Robotics Competition – zaterdag 14 juli 2018
  • Sizzling Summer of Space – 25 juni tot en met 24 augustus 2018

Locatie ISU Robotics Competition: Science Centre Delft, Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft
Kosten: deelname is gratis!
Things to know: Uniek aanbod! Beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er snel bij!
Aanmelden: info@doenk.org