Techniek Toernooi 2019

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs en BSO. Een mooie invulling van het W&T-onderwijs. Leerlingen werken in teams van maximaal vier personen aan de uitdagingen behorende bij hun leeftijd. Aan de hand van de toelichting en handvatten in de uitdaging en de didactiek Onderzoekend & Ontwerpend Leren werken de leerlingen op school aan de uitdaging.

Met hun opgedane kennis en ervaring gaan ze naar de regiofinale in het Science Centre Delft en presenteren zichzelf, een verslag van het onderzoek, proces en hun ontwerp aan een professionele jury die bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven en (voortgezet en hoger) onderwijs. Samen met andere teams van andere scholen strijden ze om een ticket naar de landelijke finale dat in juni 2018 zal plaatsvinden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

De afgelopen editie hebben we mogen genieten van bijzondere leerprocessen en presentaties, waterdichte samenwerkingen en creatieve kunstwerken. Zo zijn de kids aan de slag gegaan met een digitaal spel om stroom op te wekken met water, hebben ze een waterbaan gemaakt, zijn creatief bezig geweest met waterinsecten, hebben met een waterrad een bootje een helling opgesleept en een duikboot ontworpen die na 3 minuten uit zichzelf weer boven water kwam. Doe jij ze dat na?

Techniek Toernooi bij jou op school?
Wil jij met de hele groep of zelfs met de hele school werken aan de uitdagingen? En met iedereen toeleven naar dat spannende moment waarop een deskundige jury de leerlingen een stapje verder helpt? Dat kan! Wij kunnen je helpen met de organisatie van een Techniek Toernooi op school. Alle kinderen kunnen meedoen en worden samen met hun creatie in ‘het zonnetje gezet’. Een dergelijke aanpak kan een goede verdieping of juist een start zijn van het Wetenschap & Technologie Onderwijs bij jouw op school.

Datum regiofinale: donderdag 28 maart 2019 (nieuwe datum!)
Locatie: Science Centre Delft, Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft
Kosten: deelname is gratis!