W&T Challenge Rotterdam

Een Wetenschap & Technologie Challenge speciaal voor Rotterdamse kinderen uit het Primair Onderwijs en de Buitenschoolse Opvang? Volgend schooljaar is het zover! In samenwerking met de Gemeente Rotterdam, SWK Groep, Het Maritiem Museum, RVKO, BOOR, Kind & Onderwijs en de Pabo’s van Thomas More Hogeschool, InHolland en Hogeschool Rotterdam heeft Stichting DOENK hier een format voor ontwikkeld en uitgewerkt. Uiteraard met een Rotterdams tintje èn aandacht voor de ontwikkeling van W&T relevante vaardigheden van de leerkracht en groepsbegeleider.

Aan de hand van vier verschillende W&T uitdagingen toegespitst op de leeftijd, denk en het belevingsniveau van de deelnemers, gaan zij in teamverband volgens het principe van Onderzoekend & Ontwerpend leren aan de slag. Het thema voor deze eerste editie is ‘mobiliteit’.

Wil jij helpen om het thema te vertalen naar de vier uitdagingen? Meld je dan nu aan om met je leerlingen het thema te verkennen en tot interessante onderzoeksvragen te komen waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Mocht je interesse hebben dan geeft Stichting DOENK tips hoe je dit kan aanpakken. Tips die ook bruikbaar zijn tijdens de lessen op school om de kinderen te betrekken en mede eigenaar te maken van wat ze willen, dan wel moeten, leren. Op deze manier betrekt Stichting DOENK de leerkracht en leerling bij de ontwikkeling van de uitdagingen en sluiten we aan op de interesses van de kinderen.

De W&T challenge vindt plaats op 19 juni 2019. Qua tijdsbelasting zijn er verschillende keuzes, maar naar verwachting zal de voorbereiding gedurende 6 tot 8 weken een middag in beslag nemen. De uitdagingen zijn vanaf medio maart 2019 beschikbaar om te downloaden.

Dus ben jij nog op zoek naar een bijzondere invulling van W&T binnen jouw basisschool of BSO? Meld je dan aan hieronder en ontvang binnenkort meer informatie

Datum: 19 juni 2019 (ovb)
Locatie: nog onbekend
Kosten: deelname is gratis!
Aanmelden: Schrijf je hier in voor het TO DO(ENK) lijstje en geef aan dat je geïnteresseerd bent in W&T wedstrijden